Palvelemme arkisin

klo 9.00-16.30
puh. 044 970 1285

Kotipesän palvelut

Ohjeita ja lomakkeita remontti- ja muuttoilmoituksen tekemiseen sekä asiakirjojen tilaamiseen.

Kunnossapitovastuut

Rakennuksen kunnossapitovastuu on jaettu asunto-osakeyhtiön ja osakkeenomistajien kesken. Yhtiön vastuulla on rakennuksen kunnossapito ja korjaaminen, ja osakas vastaa hallitsemansa osakehuoneiston sisäosien kunnossapidosta ja korjaamisesta. 

Asunto-osakeyhtiöllä on kiinteistövakuutus, joten osakkaan ei tarvitse huolehtia rakennuksen vakuuttamisesta. Se ei korvaa osakkeenomistajan kunnossapitovastuulla olevalle omaisuudelle sattuneita vahinkoja, joten niiden vakuuttaminen (kotivakuutus) on osakkaan vastuulla.

-> Tilaa Taloyhtiön vastuunjakotaulukko 2017.

Remontti-ilmoitus

Huoneiston muutos- ja kunnossapitotöistä tulee aina ilmoittaa kirjallisesti taloyhtiön hallitukselle (isännöitsijälle). Töitä ei tule aloittaa ennen kuin hallitus on käsitellyt ilmoituksen.

Ilmoitusvelvollisuus ei koske sisäpintojen maalausta, tapetointia tai ovien vaihtamista jo olemassa oleviin keittiö, vaate, ym kalusteisiin. Tutustu remontoijan ohjeeseen.

Yhtiö säilyttää osakkeenomistajan tekemät ilmoitukset ja ne mainitaan myös kyseistä huoneistoa koskevassa isännöitsijäntodistuksessa.

-> Ilmoita remontista verkkolomakkeella tai tulostettavalla paperilomakkeella.

Muuttoilmoitus

Jokaisen huoneistoon muuttavan ja poismuuttavan tulee ilmoittaa asiasta isännöitsijälle. Ilmoita myös muista mahdollisista muutoksista (syntymä, kuolema) isännöitsijälle. Isännöitsijä tarvitsee tiedot asukasluetteloa ja yhteydenpitoa varten.

Muista ilmoittaa muutostasi viikon sisällä myös Maistraattiin www.muuttoilmoitus.fi tai soittamalla muuttopuhelimeen 0295 535 535 ma-pe klo 8-16.00 välisenä aikana.

->Ilmoita muutosta verkkolomakkeella tai tulostettavalla paperilomakkeella.

Asiakirjatilaukset

Asunto-osakeyhtiötä koskevia asiakirjoja tarvitaan esim. asunnon myymisen ja remontoimisen yhteydessä. Asiakirjoista peritään oheisen hinnaston mukainen maksu.

Asiakirjoja voi tilata oheisella lomakkeella ja ne toimitetaan henkilölle, joilla on niihin oikeus. Täyttämällä lomakeen huolellisesti saat tilauksesi nopeasti.

-> Tilaa asiakirjoja verkkolomakkeella tai puhelimitse.

Vesimittarin lukema

Voit lähettää vesimittarin lukeman tekstiviestillä, kännykkäkuvalla tai oheisesta linkistä löytyvällä lomakkeella.

-> Ilmoita vesimitarin lukema verkkolomakkeella.

Hätätilanteet

Vesi-, viemäri-, lämmitys- ja sähkölaitevioista tulee ilmoittaa viipymättä omalle huoltoyhtiölle ja isännöitsijälle.

-> Yleisestä hätänumerosta 112 voi kutsua paikalle sairaankuljetuksen, poliisin ja palokunnan.

Haluamme olla kuunteleva ja joustava kumppani.